ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Casa Lipatti scoasă din nou la licitație

Publicat: joi, 4 August 2016 , ora 0.00
Casa Dinu Lipatti, proprietate a tatălui pianistului, a fost scoasă din nou la vânzare pentru suma de 1.908.339 de euro. Casa va putea fi cumpărată prin licitație publica, imobilul fiind înregistrat in lista monumentelor din București. Proprietatea, construită la 1902, în stil eclectic, este opera arhitectului Petre Antonescu. Salonul avea o mica estradă, unde era amplasat pianul, la care adolescentul Dinu Lipatti repeta, compunea sau susținea concerte. Imobilul a fost renovat în 2008.”Casa noastră din București era totdeaună scăldată în lumină”, descria locuința Ana Lipatti, mama pianistului, citată de news.ro. ”Odaia lui Dinu era exact lângă a mea, cea a soțului meu mai departe, pentru că el întârzia noaptea cântând la vioară”, spunea ea.
In luna ianuarie a acestui an, "Casa Dinu Lipatti" a fost scoasa la licitatie, in urma unei executari silite, dupa ce actualii proprietari nu au mai putut plati un credit bancar. Atunci, pretul de pornire a fost stabilit la 2,54 milioane de euro.
În același timp, pe cunoscutul site-internațional www.change.org a apărut o petiție dedicată salvării acestui imobil, petiție care propune transformarea ei într-un muzeu dedicat lui Dinu Lipatti. Până în acest moment, petiția a fost semnată de 686 de persoane.