ACUM:
10.00
Grădina de... sunete
Lucrări integrale cunoscute din stilurile baroc-modern
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Mâine încep 'Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului'

Publicat: luni, 4 Iulie 2016 , ora 14.05

Ateneul Român și Opera Comică pentru Copii găzduiesc săptămâna aceasta o serie de 9 concerte susținute de nume sonore din 6 țări: Vladimir Mendelssohn și Horia Văcărescu (Olanda), Takashi Shimizu, Koichiro Kanno, Kana Sugimura și Tetsuro Miyoshi (Japonia), Gérard Caussé și Florian Murtaza (Franța), Mario Hossen și Johannes Kropfitsch (Austria), Lilyana Kehayova (Bulgaria), Felicia Filip, Anton Niculescu și Andrei Licareț (România). Festivalul Internațional "Marile serate muzicale ale Bucureștiului" se află la cea de-a doua ediție, iar conducerea artistică a sa este asigurată de violoncelistul Anton Niculescu, solist concertist ce și-a petrecut o bunã parte a carierei la șefia pupitrului de violoncel din orchestra Scalei din Milano.

Evenimentul cuprinde 3 serii de concerte: "Marile serate la Ateneul Român" - de vineri până duminică (8-10 iulie), începând cu ora 20:00; "Marile serate la Opera Comică pentru Copii", de marți până joi (5-7 iulie), începând cu ora 20:00; și "Concertele lecție la matineu", de vineri până duminică (8-10 iulie 2016), începând cu ora 11:00, la Sala "Mozart" a Operei Comice pentru Copii. Moderatorul celor 9 evenimente este regizorul Cristian Mihăilescu. Una dintre noutățile pe care le aduce ediția din acest an este prezența în program a concertelor lecție susținute de invitați la matineu, cu scopul de a apropia publicul tânăr și foarte tănăr de muzica de cameră.

Primul concert, de mâine, 5 iulie 2016, va fi susținut de violoncelistul Anton Niculescu și pianistul Andrei Licareț. Cei doi vor prezenta, de la ora 20:00 la Opera Comică pentru Copii, un program cu muzică semnată de Claude Debussy.