ACUM:
11.55
Promo
Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Urmează: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.
Apoi: 12.00 Jazz á la carte Jazz de week-end, pentru toți.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

ICR organizează o sesiune de instruire în management personal, prezentare și audiții dedicată tinerilor muzicieni

Publicat: joi, 30 Iunie 2016 , ora 10.10

Institutul Cultural Român organizează la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia, în perioada 4-17 iulie 2016, o sesiune de două săptămâni de instruire în management personal, prezentare și audiții, dedicată muzicienilor cu vârste între 18 și 25 de ani. Proiectul își propune să revigoreze, prin cultură, muzică și dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include și încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităților orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic și cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni.
În cadrul sesiunii de pregătire, tinerii muzicieni selectați vor avea ocazie să participe la sesiuni de consiliere vocațională, ateliere de prezență scenică și expresie corporală, social media skills și personal branding. De asemenea vor avea șansa să lucreze cu dr. Peter Stark, Directorul de repetiții al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene, care va susține un workshop de tehnici orchestrale.

Foști și actuali membri ai EUYO vor veni sa le împărtășească mai tinerilor lor colegi din experiența proprie, iar muzicieni români recunoscuți internațional - ca violoncelistul Răzvan Suma și flautista Mihaela Anica - vor oferi sesiuni de mentorat. Violoncelistul Marin Cazacu va prezenta activitatea Orchestrei Române de Tineret și le va oferi posibilitatea unui dialog cu membrii acesteia în cadrul unei repetiții generale la Ateneul Român, deschise doar pentru ei.

De asemenea, Institutul Cultural Român le va oferi cursanților posibilitatea de a primi consiliere juridică și de a participa la o sesiune foto. Pentru a putea asista la program, candidații trebuie să aibă studii muzicale (finalizate sau în curs), vârsta între 18 și 25 ani și să cunoască limba engleză.