ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Radio România Muzical trece la grila de vară

Publicat: luni, 13 Iunie 2016 , ora 0.00

Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat muzicii clasice, îmbracă începând de astăzi, 13 iunie 2016, garderoba de vară. Aveți întâlnire cu seriile de emisiuni consacrate, cu emisiuni noi și cu reluări ale unor succese din portofoliul Radio România Muzical. Vara 2016 înseamnă și un număr impresionant de transmisiuni în direct de la mari evenimente internaționale, precum Festivalurile BBC Proms și Richard Wagner de la Bayreuth, Festivalul de la Salzburg sau cel de la Lugano.

De luni până vineri, diminețile aduc matinalul "Musica viva" pentru toți cei care iubesc muzica de bună calitate, alături de știri și de un concurs cu premii atractive. Între orele 10.30-12.30, "Arpeggio" reunește înregistrări ale "Interpretului zilei" și mari opusuri din istoria muzicii, pentru ca la "Polifonii" (orele 13.05-15.30), accentul să fie pus pe interpretarea și creația românească. De la ora 15.30, în scenă intră "Concertele de 5 stele" - înregistrări recente primite prin Uniunea Europeană de Radio.

"Aquarela do Brasil" cu Berti Barbera, "Fila de calendar" și "Music box" - emisiunea dedicată celor mai recente discuri cu muzică clasică - sunt alte câteva propuneri din lista completă pe care o găsiți pe site-ul romania-muzical.ro.