ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertele acestei săptămâni la Sala Radio

Publicat: marți, 7 Iunie 2016 , ora 0.00
Orchestra de Cameră Radio vă invită mâine, 8 iunie 2016, la o seară barocă, alături de soprana Veronica Anușca și trompetistul Sergiu Cârstea. Programul serii include Concerto grosso op 6 nr 4 de Arcangelo Corelli, Concert în Re major pentru trompetă mică și orchestră de coarde de Johann Sebastian Bach, ariile Eternal source of light divine și Let the bright Seraphim de Georg Friedrich Handel, Concertul în re minor pentru oboi, în varianta pentru trompetă mică și orchestră de coarde de Alessandro Marcello și Suita I BWV 1066 în Do major de Johann Sebastian Bach. La pupitrul dirijoral se află Alexandru Ganea.
Vineri, 10 iunie 2016, Orchestra Națională Radio va fi condusă de Cristian Măcelaru. Programul serii aduce pe afiș Concertul op. 77 în re major pentru vioară și orchestră de Johannes Brahms, cu Ioana Cristina Goicea ca solistă și poemul simfonic Așa grăit-a Zarathustra de Richard Strauss.
Ambele evenimente încep la ora 19,00 și vor putea fi ascultate, ca de obicei, în transmisiuni directe la Radio România Muzical.