ACUM:
10.00
Grădina de... sunete
Lucrări integrale cunoscute din stilurile baroc-modern
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertele săptămânii la Sala Radio

Publicat: luni, 30 Mai 2016 , ora 0.00

Pianistul Matei Varga va urca de două ori săptămâna aceasta pe scena Sălii Radio, prima dată mâine, 31 mai 2016, pentru a susține un recital cu program integral Beethoven. Sonatele nr. 30, 31 și 32 sunt lucrările alese pentru această întâlnire cu publicul. Urmează concertul de vineri, 3 iunie, în care Matei Varga va fi solistul Orchestrei Naționale Radio, ansamblu dirijat de Gabriel Bebeșelea. Aici vorbim de o seară 100% Brahms, în care vor fi interpretate Concertul nr. 1 op.15 în re minor pentru pian și orchestră și Simfonia a IV-a op. 98 în mi minor.

Tot în Studioul "Mihail Jora", de această dată miercuri, 1 iunie, va avea loc concertul Orchestrei de Cameră Radio, un eveniment conceput în jurul Zilei Internaționale a Copiilor. La pupitru îl veți putea urmări pe Sabin Păutza, cel care va conduce și Corul de Copii Radio, pregătit de Voicu Popescu, iar solistă va fi violonista Maria Marica. Programul de miercuri include lucrări semnate de dirijorul serii, Sabin Păutza, dar și opusuri de Wolfgang Amadeus Mozart, Serghei Prokofiev și Claude Debbusy.

Toate cele trei concerte de la Sala Radio încep la ora 19:00 și pot fi urmărite în FM, pe frecvențele postului nostru, sau online, la adresa romaniamuzical.ro.