ACUM:
0.00
Nocturn jazz
Portrete ale celor mai importanți oameni din jazz.
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Debutul proiectului RRM Ascultă 5 minute de muzică clasică - ediția martie 2016

Publicat: marți, 1 Martie 2016 , ora 0.00
Începând de astăzi, 1 martie 2016, România "Ascultă 5 minute de muzică clasică", grație proiectului inițiat de Radio România Muzical, parte a corporației publice Radio România, singurul post din țara noastră dedicat muzicii clasice și jazzului. Până în 31 martie, în fiecare zi, piese celebre din repertoriul clasic, în interpretări semnate de mari artiști români, se vor auzi în spații neconvenționale pentru muzica cultă precum hipermarketuri, mall-uri, magazine de bricolaj și mobilă, sedii de firme, dar și librării și muzee. 
Unul dintre principalele proiecte educative și culturale ale corporației publice Radio România, "Ascultă 5 minute de muzică clasică" își propune să apropie publicul larg de muzica clasică prin audiția propriu-zisă, atât în spații neconvenționale și aglomerate, cât și în școlile românești, la orele de muzică. Campania a pornit în octombrie 2010, cu audiții în spații de tipul hipermarketurilor, mall-urilor, librăriilor și muzeelor și de atunci s-a derulat bianual, pe parcursul lunilor martie și octombrie. Piesa zilei poate fi ascultată, bineînțeles, și la Radio România Muzical. 
Din 2014, "Ascultă 5 minute de muzică clasică" este și program național în școlile românești, grație parteneriatului semnat între Ministerul Educației Naționale și Radio România. Proiectul falicitează apropierea copiilor marea muzică în cel mai simplu mod, prin audiția concretă a materialelor puse la dispoziție de Radio România Muzical care includ atât o lucrare muzicală, cât și o poveste despre acea piesă muzicală. Copiii au și posibilitatea de a participa la un concurs derulat online cu întrebări în legătură cu lucrările ascultate. În anul școlar 2014-2015, aproximativ 120.000 de copii din toată țara au beneficiat de proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică".