ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertele săptămânii la Sala Radio

Publicat: luni, 8 Februarie 2016 , ora 0.00

Săptămână plină, din nou, la Sala Radio. Un recital conceput în jurul a doi mari compozitori ai repertoriului german - Beethoven și Brahms - este ceea ce ne propun miercuri, 10 februarie 2016, de la ora 19:00, în Studioul "Mihail Jora" violonista Cristina Anghelescu - solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio - și pianistul Daniel Goiți. Programul serii cuprinde cunoscuta creație a lui Ludwig van Beethoven - Sonata a IX-a în La major pentru pian și vioară, supranumită Sonata Kreutzer - și două lucrări semnate de Johannes Brahms - Sonata a II-a în La major pentru pian și vioară și Scherzo.

Vineri, 12 februarie, Cristian Măcelaru, dirijor-în-rezidență al Orchestrei Simfonice din Philadelphia, va reveni la pupitrul Orchestrei Naționale Radio într-un concert în care solistă va fi pianista Dana Borșan. "City Scenes" de Karim Al-Zand, lucrare interpretată în primă audiție europeană, Concertul nr. 19 KV 459 în Fa major pentru pian și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia a X-a op. 93 în mi minor de Dmitri Șostakovici alcătuiesc programul de la Sala Radio.

Ca de fiecare dată aveți posibilitatea de a audia ambele concerte live pe frecvențele Radio România Muzical, dar și on-line pe adresa romaniamuzical.ro.