ACUM:
13.00
Info buletin muzical
Știrile muzicale ale zilei.
Urmează: 13.05 Polifonii Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Apoi: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Ateneul Român prin spectacolul 'La porțile ceriului'

Publicat: vineri, 15 Ianuarie 2016 , ora 0.00

"La porțile ceriului" este titlul spectacolului de muzică tradițională și poezie ce are loc astăzi, 15 ianuarie 2016, prin care va fi celebrată Ziua Culturii Naționale la Ateneul Român. Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica "George Enescu", îi aduce în fața publicului pe Grigore Leșe și invitatii săi: Zamfira Muresan din Tara Lăpușului, Maramureș, Mihai Moldovan din Valea Idicelului, Mureș, grupul de aromâni din Cogealac, Constanța, lăutari din Sudul Olteniei și un grup vocal-instrumental din Maramureșul Voievodal. Demonstrațiile de virtuozitate muzicală vor alterna cu momente lirice susținute de actorul Ion Grosu, care va recita versuri din opera lui Mihai Eminescu. Spectacolul, programat pentru ora 19:00 la Ateneul Român, va fi prezentat de Cătălin Sava.

Concertul dedicat Zilei României din cadrul proiectului "Europa Season" va fi prezentat în transmisiune directă și la sediul Institutul Cultural Român din Madrid.