ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Casa 'Dinu Lipatti' a fost executată silit și scoasă la licitație

Publicat: luni, 11 Ianuarie 2016 , ora 0.00

Casa "Lipatti", situată pe bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală a fost scoasă la licitație. Imobilul este opera arhitectului Petre Antonescu; a fost executat silit după ce actualii proprietari nu au putut onora un credit bancar.

Potrivit datelor făcute publice, monumentul istoric ce a aparținut tatălui pianistului Dinu Lipatti este format din două apartamente unul cu două camere, iar celălalt cu patru camere. Suprafața utilă a celor două apartamente este de 267 mp, iar terenul are o suprafață de 707 mp. Casa a fost construită în anul 1902 și a fost restaurată în anul 2008.

"Era o clădire cam ciudată. O casă de un rococo bastard, elegantă și totodată disproporționată, care parcă stă în genunchi. Seamănă cu un om cu torsul mare și cu picioare scurte, fiind lipsită de acele nobile proporții, care se mai pot întâlni în București la unele case vechi", nota Valentin Lipatti, fratele muzicianului român, iar Ana Lipatti (mama pianistului) descrie sumar locuința: "Casa noastră din București era totdeauna scăldată în lumină", amintind că odaia lui Dinu "era exact lângă a mea, cea a soțului meu mai departe, pentru că el întârzia noaptea cântând la vioară".

Prețul de pornire al imobilului este de 2,54 milioane euro, iar primul termen al licitației este programat pentru miercuri, 13 ianuarie 2016.