ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 17 septembrie 2013

Publicat: marți, 17 Septembrie 2013 , ora 10.09

Ziua de 17 septembrie începe la Ateneul Român cu muzică de Dvoűák: Concertul pentru violoncel și orchestră și Simfonia a VI-a se regăsesc în primul dintre cele două concerte susținute în Festivalul "Enescu" de Orchestra Simfonică din Lucerna condusă de James Gaffigan. Ca solist va evolua violoncelistul Truls Mørk, câștigător de premii Grammy și Echo Klassik, unul dintre cei mai importanți violonceliști ai timpurilor noastre.

Seara de 17 septembrie continuă la Sala Palatului. De la ora 19.30, seria "Mari orchestre ale lumii" va aduce în fața publicului Orchestra Filarmonicii din München sub bagheta lui Semyon Bychkov. În postură solistică a Simfoniei concertante pentru violoncel și orchestră de Enescu: francezul Gautier Capuçon. Seara se va încheia cu Simfonia I de Gustav Mahler. Gautier Capuçon este un mai vechi prieten al festivalului Enescu; tânărul muzician s-a impus deja ca un solist de marcă al scenei internaționale. Semyon Bychkov este la rândul său un maestru al baghetei aclamat pe cele mai mari scene ale lumii. Parcursul său muzical a început în Rusia, unde a studiat cu Ilya Musin, a continuat în America, pentru a reveni în Europa, dirijorul considerând că « trebuie să fii prezent fizic și cumva să respiri aerul în care s-a născut muzica pe care o interpretezi ».

Cele două concerte din 17 septembrie propuse de festivalul Enescu vor fi transmise în direct, de la orele 17,00 și 19,30, de Radio România Muzical și Radio România Cultural.