ACUM:
19.30
Festivalul Internațional „George Enescu”
Urmează: 21.30 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 23.00 Interpretul zilei (R)

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 7 septembrie 2013

Publicat: sâmbătă, 7 Septembrie 2013 , ora 7.40

În 7 septembrie, un foarte așteptat concert de la miezul nopții la Ateneul Român cu Ansamblul "La Venexiana", unul dintre cele mai respectate ansambluri de muzică veche ale momentului. Sub conducerea lui Claudio Cavina poate fi ascultată, de la ora 22,30, opera Orfeu de Claudio Monteverdi, cu soprana Roberta Mameli și baritonul Furio Zanasi între soliști.

Pe scena Sălii Mari a Palatului, dirijorul Leo Hussain va conduce începând cu ora 19,30 Orchestra Filarmonicii "George Enescu". În program: cantata "Gurre-Lieder" de Arnold Schönberg. Printre soliști se numără celebra soprană lituaniană Violeta Urmana, tenorul austriac Nikolai Shukoff, iar narator va fi actorul Victor Rebengiuc.

Tot în 7 septembrie, Cvartetul Tammuz va oferi pe scena Ateneului Român, de la ora 17,00, un recital inclus în seria "Enescu și contemporanii săi", cu lucrări de George Enescu, Gabriel Fauré și Robert Fuchs.

În seria dedicată Muzicii secolului XXI, la Sala Mică a Palatului are loc, de la ora 11,00, un concert susținut de European Contemporary Orchestra, cu lucrări ale unor compozitori străini și români, în primă audiție sau scrise chiar în 2012. Intrarea publicului este liberă.

Festivalul Enescu mai propune, tot în 7 septembrie, alte manifestări tot cu acces liber, desfășurate la Universitatea Națională de Muzică din Capitală: două conferințe susținute de compozitorii germani Jorg Widmann și Peter Ruzicka și un recital în care evoluează soprana Bianca Manoleanu și pianistul Remus Manoleanu, de la ora 12,00.

Radio România Muzical și Radio România Cultural transmit în direct concertele zilei de 7 septembrie de la orele 11.00, 17.00 și 19.30.