ACUM:
22.00
Jazzy hour cu Berti Barbera

Urmează: 23.00 Interpretul zilei (R)
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Oaspeți americani la Ateneul Român în închiderea 'Stagiunii de marți seara' 2012-2013

Publicat: luni, 10 Iunie 2013 , ora 8.48
Stagiunea de marți seara 2012-2013 se încheie cu un recital susținut de doi oaspeți americani, violonistul Andrew Strietelmeier și pianistul Cole Burger

Stagiunea de marți seara

Marți, 11 Iunie 2013, 19:00-20:00, Ateneul Român, Sala Mică

Recital cameral

Andrew Strietelmeier - vioară

Cole Burger - pian


Program:

Martin Kennedy

Trivial Pursuits

John Adams

Road Movies: I. Relaxed Groove; II. Meditative; III. 40% Swing

George Gershwin
3 Preludes: I. Allegro ben ritmato e deciso; II. Andante con moto e poco rubato; III. Allegro ben ritmato e deciso

Ludwig van Beethoven

Sonata în do minor, op. 30, nr. 2

Coproducător: Radio România Muzical

Sponsor: MidAmerican Center for Contemporary Music de la College of Musical Arts of Bowling Green State University/ USA.

Biletele pentru concert se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român, str. Esarcu nr. 5

Program: Marti-Vineri 12:00-19:00 Sâmbătă - Duminică 16:00-19:00 (doar atunci când sunt programate concerte)

Telefon: 021.315.68.75

Biletele pot fi rezervate și online de pe site-ul www.fge.org.ro de pe pagina concertului ales.

Andrew Strietelmeier a început studiul viorii cu Betty Gehring la vârsta de cinci ani. La Valparaiso University a studiat cu June DeForest. În 2001 a câștigat Valparaiso University Concerto Competition. Are un masterat realizat sub îndrumarea lui Vincent Frittelli la University of Texas în Austin. A mai lucrat cu maeștrii ca David Neely, Tatiana Verobieva și William Terwilliger. Este intens preocupat de muzica de cameră ce ocupă un loc major în activitatea sa concertistică. A studiat cu mulți instrumentiști de prestigiu, printre ei Brian Lewis, Daniel Morgenstern și John Largess din cvartetul Miro. În acest moment al carierei sale Andrew Strietelmeier este Orchestra Director la Denison University din Granville, OH. Preocupările sale didactice și de cercetare l-au implicat și în activitățile altor instituții muzicale de prestigiu, printre ele University of Texas în Austin unde a participat într-un amplu proiect educațional alături de 250 de tineri instrumentiști de vârste școlare.

Dr. Cole Burger este absolvent al Northwestern University și University of Texas, specialitatea pian principal. Astăzi este profesor la College of Musical Arts din cadrul Bowling Green State University, unde coordonează clasele de pian principal și pedagogie muzicală (pian). Pe parcursul activității sale didactice a lucrat pe rând la University of Nebraska at Omaha, University of Texas, Levine School of Music, Armstrong Community Music School, Lutheran Summer Music and Camp Encore/Coda. În calitate de pianist concertist a apărut pe scene din Statele Unite ale Americii, Europa și China. De curând, a cântat la Carnegie Hall's Weill Recital Hall în calitate de laureate cu premiul I al American Protégé International Piano and Strings Competition. Cristina Sârbu - Coordonator de proiect.