ACUM:
19.00
Despre muzică și viață cu...

Urmează: 20.00 Jazzy hour cu Berti Barbera Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Continuă la Cluj Festivalul Mozart - ediția a 25-a

Publicat: marți, 8 Decembrie 2015 , ora 0.00
Până în 11 decembrie 2015 continuă la Cluj-Napoca ediția a 25-a a Festivalului Mozart. Seria de manifestări este organizată de Societatea Română Mozart, înființată în 1991 cu scopul promovării creației și personalității marelui compozitor clasic în țara noastră. Festivalul se desfășoară anul în preajma datei trecerii în eternitate a lui Wolfgang Amadeus Mozart - 5 decembrie, în anul 1791, fiind organizat în parteneriat cu Filarmonica „Transilvania” și Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. Festivalul Mozart cuprinde, pe lângă concertele simfonice și camerale, o serie de manifestări menite să atragă tinerii spre muzică. Este vorba despre concursuri de interpretare, de compoziție sau muzicologie, cursuri de măiestrie, conferințe, lansări de carte, concerte pentru copii.

Astăzi, 8 decembrie 2015, pianista Marialena Fernandes, profesoară la Universitatea de Muzică și Arte din Viena, susține, începând cu ora 10,00, cursuri de măiestrie în domeniul muzicii de cameră la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”.

Iar de la ora 19,00, în Sala Studio a aceleiași instituții, poate fi ascultat un recital oferit de pianiștii Robert Levin și Ya Fei Chuang din Statele Unite ale Americii, cu lucrări de Hans Peter Türk, Wolfgang Amadeus Mozart și Franz Liszt. Renumitul muzician american Robert Levin este invitatul de onoare al acestei ediții a Festivalului Mozart. Pianist, muzicolog și compozitor, Robert Levin este profesor la Universitatea Harvard și Doctor Honoris Causa al mai multor universități, printre care și Academia de Muzică „Gheorghe Dima”.