ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

A XXII-a ediție a Academiei Sighișoara debutează sâmbătă, 1 august

Publicat: marți, 28 Iulie 2015 , ora 0.00

Sâmbătă, 1 august 2015, debutează a XXII-a ediție a Academiei Sighișoara, un festival dedicat tinerilor muzicieni dar și artiștilor plastici din România și din străinătate. Proiectul promovează muzica și arta contemporană, bazându-se pe schimburi culturale între artiști din diferite țări.

Printre artiștii invitați în festival se numără Cvartetul Arcadia, pianistul Engeli Benjamin, violonistul Alexandru Gavrilovici, pianistul Viniciu Moroianu. Ediția de anul acesta propune un program complex axat pe coordonatele colaborării dintre muzicienii tineri și profesorii cu experiență pe toate scenele lumii.

Astfel, studenții s-au putut înscrie la nu mai puțin de 10 cursuri de măestrie susținute de 17 profesori din Elveția, Spania, Austria și România. La cursurile din acest an s-au înscris un număr de 60 de studenți din nouă țări, România, Bulgaria, Austria, Finlanda, Germania, Ialia, Spania, Elveția și SUA. Totodată, artiștii menționați vor susține timp de două săptămâni cursuri de măiestrie care vizează studiul individual cu profesorul și muzică de cameră. Perioada de desfășurare a festivalului este 1-14 august.