ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Turneul 'Flautul fermecat', Tulcea

Publicat: luni, 15 Iunie 2015 , ora 0.00
Cea ce-a cincea ediție a Turneului Național "Flautul Fermecat", un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și pianistul Horia Mihail, propune un recital astăzi, 15 iunie 2015, la Tulcea.

Ion Bogdan Ștefănescu a reușit, în edițiile anterioare, să ajungă la sufletul spectatorilor alegând un repertoriu cu un mare grad de spectaculozitate și diversitate. De data aceasta însă, interpretul mai adaugă un ingredient: va prezenta întreaga familie a flautului apelând, desigur, la un repertoriu ce va pune în valoare fiecare instrument în parte.

Pe scenele din România vor defila instrumente spectaculoase, unele necunoscute publicului de aici, provenite toate din țara Soarelui Răsare. Pe lângă deja celebrul flaut de aur marca Muramatsu, veți putea asculta un flaut de lemn Yamaha, un flaut piccolo - Yamada, un flaut alto - Sankyo și un flaut bas - Kotato. Lucrări de Johann Sebastian Bach, Gaetano Donizetti, Franz Schubert, Bela Bartok, Caesare Giovaninni, Violeta Dinescu, Henri Mancini și Tiberiu Brediceanu alcătuiesc programul recitalurilor susținute de Ion Bogdan Ștefănescu și Horia Mihail.
Recitalul are loc în sala Teatrului "Jean Bart".