ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Continuă Festivalul 'La Stravaganza'

Publicat: miercuri, 6 Mai 2015 , ora 0.00
Ajuns la a patra ediție, Festivalul de Muzică Barocă "La Stravaganza" de la Cluj-Napoca își continuă scopul pe care și l-au propus încă de la început cei doi directori artistici ai lui, conf. univ. dr. Maria Abrudan și conf. univ. dr. Erich Türk: promovarea interpretării muzicii baroce, pe baza tratatelor scrise în epocă și prin folosirea unor instrumente istorice sau copii ale acestora.
Anul acesta festivalul se va desfășura pe parcursul a șapte zile, în perioada 5-11 mai 2015, și va cuprinde concerte de muzică veche (între care și unul de muzică veche transilvană) și trei cursuri de măiestrie (pentru clavecin, vioară barocă și violoncel baroc). Aflat la cea de-a patra ediție, concursul de muzică de cameră ocupă un loc important, fiind unul dintre cele mai eficiente mijloace de promovare a stilisticii interpretative baroce în rândul tinerilor muzicieni.
Pentru astăzi, 6 mai 2015, este programat, în Biserica evanghelică, concertul formației La Cetra d'Orfeo din Belgia, condusă de Michel Keustermans. Ansamblul va interpreta, începând cu ora 19:00, lucrări de Henry Purcell, Johann Sebastian Bach și Georg Friedrich Händel, între alții.