ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

S-a stins din viață, la vârsta de 42 de ani, soprana Mirela Zafiri

Publicat: luni, 27 August 2012 , ora 12.57

      Cu profund regret vă anunțăm că s-a stins din viață soprana Mirela Zafiri, solistă a Operei din Brașov. Născută în Lugoj, Mirela Zafiri a studiat pianul, viola și chitara încă din primii ani de școală. A absolvit cursurile secției canto ale Universității Naționale de Muzică București, clasa profesor universitar Georgeta Stoleriu și celor de Master, la aceeași instituție, specializarea Artă vocală, sub aceeași îndrumare.

În anul 2008, a obținut titlul de Doctor în stiință al Universității Naționale de Muzică din București. Un an mai târziu, Mirela Zafiri a lansat trei CD-uri, dintre care unul triplu, cu lucrări de Mihail Jora, George Enescu și cu colinde. Prin disponibilitățile sale largi și vocația scenică evidentă, Mirela Zafiri a acoperit rapid, cu profesionalitate și dăruire, o paletă largă de roluri și genuri - de la operă, la operetă, de la recitaluri de lied, la vocal-simfonic și chiar jazz simfonic. A fost invitată la numeroase festivaluri nationale și internationale, cât și pe scenele operelor și filarmonicilor din toată țara.

Mirela Zafiri are peste 230 minute de înregistrări radio, și a cântat în prima reprezentație a Operei "Cervantesc de Jose Luis Tierno (AnaFranca), cu Ceilia Berganza și Antonio Ordonez 0a Teatrul Mataro, înregistrată la TvEspagna. A publicat cartea "Fenomenul Mozart" la Editura U.N.M.B. (2006). Mirela Zafiri a cucerit numeroase premii și distincții în cariera sa: a fost laureată la Festivalul - Concurs "Mihail Jora", București, 1998, (Lied), Festivalul - Concurs "Ionel Perlea", Slobozia, 1999, (Lied), a primit Premiul "Actualității Muzicale" pe anul 2000 (Lied), premii la concursuri din Italia și Coreea.