ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Începe turneul 'De la Paganini la Piazzolla' susținut de chitaristul Costin Soare

Publicat: joi, 12 Aprilie 2018 , ora 0.00
Astăzi, la Budapesta, începe turneul "De la Paganini la Piazzolla", cu un recital desfășurat sub egida Institutului Cultural Român. Turneul este un proiect al Asociației Culturale Kitharalogos, care îl are ca protagonist pe Costin Soare.
Muzicianul propune de această dată un program care pornește de la muzica lui Niccolò Paganini, celebrul violonist care, lucru mai puțin știut, era și un pasionat chitarist, și ajunge în lumea celui care a reinventat tangoul în secolul XX, Astor Piazzolla. Astfel, invitat într-o călătorie muzicală în lumea romantismului și a neoromantismului de la începutul secolului XX, publicul va mai putea asculta lucrări ale unor compozitori precum Francisco Tárrega, Manuel de Falla, Isaac Albeniz, Heitor Villa-Lobos, pendulând între virtuozitate și delicatețe, între energie intensă și intimitate. În deschiderea a 4 dintre cele 10 recitaluri, vor concerta tineri instrumentiști în afirmare, unul dintre obiectivele asociației fiind acela de a promova și sprijini tânăra generație de chitariști.
Turneul "De la Paganini la Piazzolla" se va desfășura până în 28 aprilie, Costin Soare urmând să concerteze și la Szeged, Sf. Gheorghe, București, Brașov și Mediaș.
Radu Mihalache