Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 14 noiembrie 2017

Publicat: miercuri, 15 Noiembrie 2017 , ora 10.22

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Nostimada săptămânii: tenorul star Juan Diego Florez a fost nevoit să apară duminică seară pe scena Teatrului Champs Elysees din Paris, într-o pereche de pantaloni și o jachetă "de stradă", deoarece - a specificat el, "costumul de gală îi fusese uitat... la hotel". Foarte amuzat de situație, tenorul peruan a cântat prima arie din opera "Răpirea din Serai" de Mozart, tot... numai un zâmbet; și, și-a continuat apoi recitalul, de la a doua arie, într-un costum de scenă impecabil, care a completat "ținuta" artistică - oricum impecabilă! - a întregului său recital susținut cu concursul Orchestrei de Cameră din Lausanne și a maestrului american Joshua Weilerstein. De reținut că, în costum de gală - sau, nu! - Juan Diego Florez va evolua și pe scena Operei din București, la Gala Premiilor Operelor Naționale Române, pe 7 decembrie.

  • Cele mai interesante spectacole ale săptămânii trecute: "Adriana Lecouvreur" cu Anna Netrebko la Opera de Stat din Viena (primul spectacol pe 9 noiembrie); "Tosca" cu Anja Harteros la Opera de Stat din Munchen (primul spectacol pe 8 noiembrie) și "Aida" cu tenorul născut în Uruguay Carlo Ventre - în dificilul rol Radames, la Teatro Comunale din Bologna (primul spectacol pe 12 noiembrie). Toate trei, foarte bine primite atât de presa muzicală, cât și de public.

  • Apariția editorială a săptămânii: În Conversation with Jonas Kaufmann de Thomas Voigt. Cartea are fix 272 de pagini, costă 20 de lire sterline și relevă - se pare - toate sacrificiile și secretele marelui tenor bavarez. Deocamdată, ea poate fi procurată numai online și, dacă aveți drum, din librăriile londoneze.