Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Soprana Adela Zaharia a devenit, sâmbătă, câștigătoarea Concursului 'Operalia' 2017

Publicat: luni, 31 Iulie 2017 , ora 0.00
Soprana română Adela Zaharia, în vârstă de 29 de ani, a devenit sâmbătă, 29 iulie 2017, câștigătoarea premiului I la secținea "Operă" a prestigiosului Concurs Internațional 'Operalia', competiție care, la această ediție, a avut loc la Astana, în Kazakhstan. În afară de distincția amintită, însoțită de 30 000 de dolari, Adelei Zaharia i-a mai revenit, la cealaltă secțiune în a cărei finală s-a calificat, "Zarzuelă", premiul "Pepita Embil" - în valoare de 10 000 de dolari.
La secțiunea "Operă", locul I rezervat vocilor masculine a fost ocupat de tenorul Levy Sekgapane din Africa de Sud.
În evoluția sa din această secțiune, Adela Zaharia a interpretat "Il dolce suono...Spargi d'amaro" din opera "Lucia di Lamermoor" de Gaetano Donizetti. A fost acompaniată de Orchestra Operei din Astana dirijată de chiar Placido Domingo.
"Operalia" se numără printre cele mai bine cotate competiții interpretative dedicate vocii, fiind inițiată în 1993 și patronată de Placido Domingo. Soprana arădeană, câștigătoarea din 2012 a Marelui Premiu "Darclée" în concursul cu același nume de la Brăila, devine al treilea artist român care ocupă această poziție în cadrul competiției "Operalia" - după tenorii Ștefan Pop, care s-a impus la ediția din 2010 și Ioan Hotea - în 2015.
Ștefan Costache