Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Doi români în etapa a II-a a Concursului Arthur Rubinstein

Publicat: marți, 2 Mai 2017 , ora 9.56
Pianiștii Florian Mitrea și Daniel Petrică Ciobanu se numără printre cei 16 concurenți admiși în a doua etapă a Concursului Internațional "Arthur Rubinstein" de la Tel Aviv, ajuns la a 18-a ediție în 2017. Competiția a debutat în 25 aprilie, aducând în fața juriului 30 de concurenți. În etapa secundă, cei 16 tineri interpreți urmează să susțină câte un recital cu o durată de aproximativ 50 - 60 de minute.
Absolvent al Academiei Regale de Muzică din Londra, Florian Mitrea este laureatul Concursurilor Internaționale Hamamatsu din Japonia și Santa Cecilia din Portugalia.
Daniel Petrică Ciobanu, născut în anul 1991 la Piatra Neamț, a studiat la Conservatorul Regal din Scoția și se specializează în prezent la Universitatea de Arte din Berlin. Recent, Daniel Petrică Ciobanu a câștigat Premiul I la ediția a V-a a Concursului Internațional de Pian de la Rio de Janeiro; și tot premiul I la competiția Unisa de la Pretoria, în Africa de Sud.
Din juriul actualei ediții a Concursului "Arthur Rubinstein" de la Tel Aviv fac parte Arie Vardi, Josef Bardanashvili, Michel Béroff, Peter Donohoe, Ian Hobson, Eliso Virsaladze și Menahem Pressler.