Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Se apropie decernarea Premiilor Grammophone

Publicat: joi, 29 August 2013 , ora 15.57
În 27 august 2013 au fost anunțați câștigătorii premiilor revistei Grammophone pe anul acesta la toate cele 11 secțiuni. Înregistrate în ultimele 12 luni, aceste albume au fost alese ca cele mai bune la categoriile lor. După luni de deliberări și ore de ascultare, dintre cele 800 de înregistrări s-a alcătuit o listă scurtă, de 66, iar aceasta a fost supusă votului specialiștilor Grammophone.

În 17 septembrie unul dintre cele 11 albume va fi desemnat Discul anului 2013 în cadrul unei gale ce va avea loc la Londra și unde vor fi anunțați deopotrivă Artistul anului, Casa de discuri, Cel mai tânăr solist ai anului 2013 si premiul pentru întreaga activitate.

CD-ul care a câștigat la secțiunea Muzică vocală cuprinde arii din operele wagneriene în interpretarea tenorului Jonas Kaufmann. Este un album pe care Radio Romania Muzical l-a difuzat deja și care este parte a campaniei "Votează discul de muzică clasică al anului 2013". Dacă doriți sa-l reascultați o puteți face accesând site-ul nostru www.romaniamuzical.ro