Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Cristian Măcelaru și Orchestra Națională a Franței într-un concert dedicat Zilei Naționale a Franței

Publicat: miercuri, 26 Iulie 2023 , ora 12.47

Orchestra Națională a Franței și directorul său muzical, dirijorul Cristian Măcelaru, susțineau în 14 iulie 2023 un concert de Ziua Națională a Franței la Champ de Mars din Paris.

Fondată în 1934 ca fiind primul ansamblu simfonic francez, la pupitrul Orchestrei Naționale a Franței s-au aflat de-a lungul timpului nume importante, printre care Charles Dutoit, Kurt Masur, Daniele Gatti și Emmanuel Krivine. Din 2020, la conducerea orchestrei din postura de director muzical se află Cristian Măcelaru, cu un contract ce i-a fost prelungit până în 2027.

Le concert de Paris, organizat anual de Ziua Națională a Franței, este un eveniment cultural cu tradiție aflat la cea de-a X-a aniversare în 2023, la fiecare ediție reunind la poalele Turnului Eiffel cele mai mari talente ale scenei muzicale internaționale. Printre invitații ediției 2023 s-au numărat tenorul Francesco Demuro, violonista Vilde Frang, pianistul Daniil Trifonov, mezzosoprana Stéphanie d'Oustrac, soprana Ermonela Jaho și bas-baritonul Ludovic Tézier, alături de Orchestra, Corul și Corul de Copii Radio France.

Un concert de 5 stele cu o selecție muzicală alcătuită din momente celebre din muzica de operă și muzica orchestrală, semnate de Giacomo Puccini, Hector Berlioz, George Gershwin sau Ludwig van Beethoven, încheiată cu La Marseillaise a lui Claude-Joseph Rouget de Lisle, veți putea audia marți, 15 august, începând cu ora 15.30, la Concerte de 5 stele - un eveniment oferit prin intermediul Uniunii Europene de Radio (EBU). Realizator Simona Dumitriu. Producător Alexandra Scumpu.

Credit foto: Christophe Abramowitz