Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Concert romantic la Sala Hercules din München cu Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze sub bagheta lui Daniel Harding

Publicat: joi, 2 Martie 2023 , ora 11.25

Transmisiune directă vineri, 10 martie 2023, ora 21.00

Radio România Muzical vă propune o seară în care se îmbină de fapt rigoarea spiritului german cu îndrăzneala de tip britanic, pentru că dirijorul Daniel Harding, născut la Oxford în 1975 se va afla vineri, 10 martie, la pupitrul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Bavareze. Concertul se va desfășura la minunata Sala Hercules, situată chiar în centrul orașului München, în fostul palat regal al monarhilor bavarezi, Residenz.

Dirijorul Daniel Harding propune ca noutate orchestrelor pe care le conduce,dar și publicului în același timp, tempo-ul deosebit de rapid care îl caracterizează, însoțit totuși de un sunet larg, descriptiv.

Copil minune al baghetei, Daniel Harding a dirijat pentru prima dată la vârsta de 13 ani, iar trei ani mai târziu și-a început cariera ca dirijor asistent al lui Simon Rattle la Birmingham. De atunci,a fost invitat adesea de orchestre europene importante ca Orchestra Radiodifuziunii Suedeze, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Națională a Franței, Orchestra Filarmonicii din Viena și multe altele. În 2005 și-a încercat norocul și în muzica de operă, susținând deschiderea stagiunii de la Scala din Milano.

Vineri, 10 martie, de la ora 21.00 la Radio România Muzical, îl veți putea urmări pe Daniel Harding alături de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze, într-un program cu lucrări din repertoriul romantic-Uvertura op. 115 "Manfred" de Robert Schumann, Poemul simfonic op. 110 "Porumbelul sălbatic" de Antonín Dvoűák iar în partea a doua, veți asculta Concertul nr. 2 op. 83 în Si bemol major pentru pian și orchestră de Johannes Brahms. Solist va fi Kirill Gerstein, el s-a născut în Rusia dar a devenit cetățean american în 2003, își împarte timpul între SUA și Germania unde este profesor la Universitatea de Muzică din Stuttgart, în același timp apare constant, ca solist, pe cele mai mari scene din Europa, SUA, Asia și Australia.

Vă așteptăm!

Laura Ana Mânzat