Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

FOCUS ON: Seara de operă

Publicat: sâmbătă, 30 Aprilie 2022 , ora 10.23

În această Sâmbătă (de la ora 20.00) Seara de operă va pune "FOCUS ON":

- Reluarea producției din 2006 a operei Madama Butterfly propusă în această stagiune de MET. O Madama Butterfly - în viziunea "cultă" și minunat de inovativă a celebrului regizor britanic Anthony Minghella - autorul multipremiatelor producții cinematografice Pacientul englez (1996), Talentatul domn Ripley (1999) și Cold Mountain (2003) - foarte apreciată de publicul și presa de specialitate din întreaga lume la difuzarea ei în cinematografe.

- Cea mai dramatică dintre cele 12 opere compuse de Giacomo Puccini. Despre care însuși autorul ei, se pare că ar fi spus: "Nu-mi ascult cu plăcere operele. Cio Cio San este însă o excepție, deoarece mă încântă și mă interesează de la început până la sfârșit".

- Debutul sopranei italiene Eleonora Buratto (40de ani) în rolul foarte tinerei japoneze Cio Cio San - îndrăgostită și dincolo de moarte. O soprană lirică de mare finețe, cu o tehnică solidă și acute luxuriante, lăudată la unison de presa new-yorkeză după primele spectacole din martie.

- Tenorul american Brian Jagde (41 de ani) - difuzat în premieră la Seara de operă. Un tenor lirico-spinto cu o voce - ideal de puternică, se pare, pentru spațiul vast al Teatrului Metropolitan. Și o prezență scenică, absolut memorabilă, în rolul Pinkerton.

Și, nu în ultimul rând, "FOCUS ON": Alexander Soddy (39 de ani) - prezent, de asemenea, pentru întâia oară la Seara de operă. Cel care va avea dificila misiune de a ne oferi o versiune dirijorală care ... să ne încânte și să ne intereseze de la început până la sfârșit - cum spunea Puccini...

Luminița Arvunescu