Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Stagiunea de marți seara la Concertele Radio România Muzical

Publicat: marți, 17 Noiembrie 2020 , ora 12.10

De 12 ani prezentă în peisajul muzical românesc, deschizătoare de drumuri pentru mulți dintre tinerii instrumentiști valoroși, Stagiunea de marți seara continuă și în sezonul 2020 - 2021. Au evoluat, până acum, la Sala mică a Ateneului Român, tineri care se află pe o triectorie ascendentă a carierei lor internaționale, aplaudați pe numeroase scene din străinătate. Amintesc doar de violoncelistul Andrei Ioniță, pianiștii Adela Liculescu și Florian Mitrea, violonista Ioana Cristina Goicea și din rândul ansamblurilor camerale - cvartetul Arcadia.

În contextul pandemiei, când deopotrivă muzicieni și organizatori de evenimente au fost puși în situația de a se reinventa, seratele de marți a venit cu un format adaptat crizei actuale. Astfel în 13 octombrie 2020, s-a deschis noua Stagiune de marți seara organizată de Filarmonica "George Enescu" în parteneriat cu Radio România Muzical, în Sala mică a Ateneului Român, frecvența serilor de muzică de cameră fiind reduse la două pe lună. Recitalurile desfășurate până acum au fost transmise marțea, de la ora 19.00, pe conturile youtube și facebook ale Filarmonicii bucureștene, precum și pe pagina de facebook Radio România Muzical. Cele trei recitaluri au avut invitați tineri muzicieni cu activitate și recunoaștere internaționale pe care aveți ocazia să-i ascultați în cadrul Concertelor Radio România Muzical, transmise joi seara.

În această ediție a Concertelor Radio România Muzical vă propunem trio-ul alcătuit din violonista Raluca Stratulat, violoncelistul Valentin Simion și pianista Eliza Puchianu. (joi 19 noiembrie 2020, ora. 19.00)

Jeanine Costache