Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Radio România Muzical - 23 ani. Scrisoare către ascultători

Publicat: miercuri, 18 Martie 2020 , ora 12.43

În ultimii trei ani, v-am obișnuit cu evenimente speciale pentru 24 martie, Ziua Radio România Muzical și Ziua muzicii clasice.

Anul acesta, când împlinim 23 ani de existență, trăim timpuri excepționale - toate evenimentele cu public au fost amânate sau anulate, incertitudinea domină.

Am abandonat planurile noastre inițiale de sărbătoare, însă nu am renunțat la a aduce mesajul că muzica clasică este pentru toți, că muzica bună ne unește și ne face mai buni.

Concerte live online

Ne-am gândit că vă e dor să-i vedeți pe muzicienii pe care-i iubim cu toții și care, în această perioadă, nu mai pot fi admirați în concerte live. Așa că i-am rugat ca, de ziua noastră, să susțină mini-recitaluri live pe facebook. Ne-am bucurat de răspunsul lor plin de entuziasm, așa că pe 24 martie veți putea să-i urmăriți live pe contul nostru facebook, pe

ora 13.00 - violonista Ioana Cristina Goicea

ora 13.30 - Ansamblul Imago Mundi - flautistul Adrian Buciu și violoncelista Andreea Țimiraș

ora 14.00 - pianistul Cadmiel Boțac

ora 14.30 - violoncelistul Valentin Răduțiu 

ora 15.00 - pianistul Florian Mitrea

ora 15.30 - violistul Răzvan Popovici și pianista Cristiana Mihart

ora 16.00 - violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga

ora 16.30 - flautistul Matei Ioachimescu

ora 17.00 - Duo Parfenov cu violonista Iuliana Geambașu-Munch

ora 17.30 - violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica

ora 18.00 - violoncelistul Andrei Ioniță

ora 18.30 - pianista Axia Marinescu

ora 19.00 - violonistul Alexandru Tomescu 

Recitalurile pot fi urmărite în evenimentele de pe facebook create pentru fiecare în parte - marcați going pentru a fi siguri că le puteți urmări.

Zilele muzicii clasice cu reduceri la discuri de muzică clasică

Zilele muzicii clasice se vor derula, ca în ultimii trei ani. Pe carturesti.ro, între 21 și 25 martie, 25% la toate discurile cu muzică clasică; în Librăriile Humanitas, între 21 și 24 martie, 15% reducere la discurile cu muzică clasică și pe www.libhumanitas.ro, în 21 și 22 martie.

Emisiuni speciale

În cadrul emisiunilor Musica viva (orele 7.00-10.00) și Perpetuum mobile (orele 17.00-19.00), am strâns propunerile voastre muzicale și mesajele pentru aniversarea noastră. Au fost atât de multe, că am decis ca la emisiunea-matinal Musica viva să le difuzăm pe tot parcursul săptămânii 23-27 martie, zilnic.

În 24 martie, de la ora 19.00, vă oferim înregistrarea unui concert pe care-l vedem acum ca emblematic: Amoroso cu violistul Răzvan Popovici, pianista Mara Dobrescu și violonista Sarah Christian. Un concert organizat cu multe emoții, în 8 martie 2020, ultimul care s-a derulat la Sala Radio înainte de debutul restricțiilor legate de pandemia globală.

Vă mulțumim că sunteți în fiecare zi alături de noi, mai ales în aceste timpuri când descoperim, încă o dată, că muzica ne unește și ne face mai buni!