ACUM:
13.00
Un cuvânt - o idee muzicală (R)
Urmează: 13.30 Festivalul Internațional „George Enescu”
Apoi: 15.30 Despre muzică și viață cu ... dirijorul Cristian Mandeal (R)

Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

La mulți ani, Irina Iordăchescu!

Publicat: luni, 9 Martie 2020 , ora 8.26

Ea e artista capabilă de joc și seriozitate. Bântuită în viața de toate zilele, când de sentimentalism, când de eroism. Este artista care redă pe scenă deznădejdea sau explozia de dragoste cu cea mai stârnită sinceritate; și-al cărei cânt - născut parcă pe înălțimile Heliconului inundă sălile de spectacol cu aceeași splendoare cu care ne-a încântat, cu ceva vreme în urmă, și cântul tatălui ei.

Este fiica cea mică a marelui bariton Dan Iordăchescu - devenită, ea însăși, "mare": una dintre cele mai reprezentative artiste lirice ale generației ei. Azi, sărbătorindu-și Ziua de naștere și acceptând să-și împartă această zi cu Seara de operă: pentru că, în fond, prin ce alt gest ar fi putut cumpăni mai frumos recunoștința sa față de publicul care o iubește, decât să-l facă părtaș la bucuriile ei?!

Este... Boema, La Traviata și Madama Butterfly din proximitate. Poate... Elixirul dragostei. Artista care trece cu aceeași rigoare de pe un tărâm muzical pe altul, de la un eveniment caritabil la o Gală de Operă și de la genul Operei la muzică vocal-simfonică, la un recital de lied clasic sau un program muzical integral românesc; și care, ne dăltuiește -de ani buni!- în memorie, concerte și spectacole de neuitat, metafore muzicale de neșters.

Este... Irina Iordăchescu - la aniversare! Iar Seara de operă o va sărbători azi, de la ora 20.00, cum știe ea mai bine...

Luminita Arvunescu