Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Editura Casa Radio - Sesiune de autografe pianista Adela Liculescu

Publicat: luni, 13 Ianuarie 2020 , ora 14.59

Radio România marchează începutul Noului An 2020, când se împlinesc 250 de ani de la nașterea compozitorului german Ludwig van Beethoven, printr-un concert în care propune publicului meloman - miercuri, 15 ianuarie, la Sala Radio, de la ora 19.00 - un program integral Beethoven. Orchestra de Cameră Radio va prezenta, sub conducerea dirijorului Tiberiu Soare, Uvertura Coriolan și, la finalul serii, Simfonia a III-a Eroica, iar în momentul central din program, protagonistă va fi pianista Adela Liculescu, în celebrul Concert nr. 5 Imperialul.

În pauza concertului, spectatorii se vor putea reîntâlni cu solista serii, în cadrul sesiunii de autografe organizate de Editura Casa Radio în foaierul central al Sălii de concerte Radio, autografe acordate de Adela Liculescu pe CD-ul recent apărut la Casa Radio sub titlul "Moștenitorii României Muzicale", o concretizare editorială pe dublu compact-disc a proiectului de evenimente muzicale omonim semnat Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.

Alături de interpretări aparținând pianiștilor Florian Mitrea și Axia Marinescu, albumul "Moștenitorii României Muzicale" cuprinde înregistrări selectate din recitalul susținut de Adela Liculescu în 17 octombrie 2018 la Sala Radio, cu un program având drept numitor comun virtuozitatea și lirismul, fără a uita o tușă românească.

Adela Liculescu, născută la Craiova în anul 1993, este absolventă a Universității de Muzică din Viena și deținătoare a unui palmares impresionant de premii, printre care premiul I la Concursul Prix du Piano de la Berna, în februarie 2018, premii I obținute în anul 2017, la ambele concursuri internaționale Brahms existente: cele de la Pörtschach (Austria) și de la Detmold (Germania). În noiembrie 2015, pianista a câștigat premiul I la Concursul Bösendorfer din Viena; ea este artist Bösendorfer și a cântat și la București pe un instrument special adus pentru ea de la Viena.

Albumul "Moștenitorii României Muzicale" este disponibil, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție, incluzând librăriile Humanitas și Cărturești.