Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Recitalurile Jazz Crossover Generation și Romanian Rhapsody într-o ediție specială a Concertelor Radio România Muzical

Publicat: vineri, 23 Noiembrie 2018 , ora 14.19

În 4 octombrie 2018, s-a încheiat a doua ediție a Festivalului de Duo Majura - un proiect care aduce în prim plan zona de DUO pianistic. Tot în octombrie, pe 30, flautistul Matei Ioachimescu și pianista Mara Dobrescu au încheiat turneul "Romanian Rhapsody" susținut în șapte orașe din țară. Sunt propunerile noastre pentru această ediție specială a Concertelor Radio România Muzical.

În perioada 21 - 30 octombrie, doi artiști foarte apreciați și-au dat o întâlnire într-un proiect muzical extraordinar - "Romanian Rhapsody". Turneul susținut în 7 orașe din țară s-a încheiat la București în 30 octombrie la Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni. Programul "Romanian Rhapsody" a propus melomanilor o retrospectivă a muzicii clasice românești, trasând - cu energie pozitivă și entuziasm - un arc peste ultima sută de ani. Într-una dintre cele mai frumoase povești muzicale care a adus aproape de inima melomanilor creația clasică românească, flautistul Matei Ioachimescu și pianista Mara Dobrescu au inclus piese din muzica secolului XXI, muzică de inspirație folclorică a lui Tiberiu Brediceanu și Paul Constantinescu și armonii enesciene.

A doua ediție a Festivalului de Duo Majura s-a desfășurat în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, fiind un proiect care aduce în prim plan zona de DUO pianistic la patru mâini, la două piane și duo voce-pian. Majura Duo Fest s-a încheiat la Sala Radio cu un recital de jazz susținut de pianiștii Ramona Horvath și Philippe Milanta împreună cu vocalista de jazz Kimberly Gordon. "O seară de excepție cu artiști extraordinari" s-a spus despre recitalul din 4 octombrie 2018, un concert de jazz unic, cel puțin în privința formației. Căci, această unicitate, a combinației de instrumente vine din lipsa unui repertoriu de jazz pentru două piane. Pianiștii Ramona Horvath și Philippe Milanta, împreună cu vocalista de jazz Kimberly Gordon, au oferit publicului prelucrări pe teme și lucrări de Duke Ellington și Billy Strayhorn. Pasionați și fermecători, cei trei muzicieni au etalat o tehnică performantă, un talent cu totul special de a improviza, inventivitate și vervă.

Recitalurile Jazz Crossover Generation și Romanian Rhapsody - sunt propunerile noastre pentru o ediție specială a Concertelor Radio România Muzical de vineri, 30 noiembrie, ora 17.00.


Jeanine Costache