Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Violoncelista Maria Izabela Ghergu la Concertele RRM

Publicat: vineri, 28 Septembrie 2018 , ora 12.32

La ora prânzului, Concertele Radio România Muzical vă invită la recitalul susținut de violoncelista Maria Izabela Ghergu alături de pianista Adela Lörincz. Face parte, desigur, din seria recitalurilor preluate din Stagiunea de Marți seara, sezonul 2016-2017. Aflată pentru prima dată în stagiunea seratelor de marți, violoncelista Maria Izabela Ghergu a reușit să strângă un public numeros, Sala mică a Ateneului Român devenind în 16 mai 2017 neîncăpătoare pentru cei veniți să o asculte. În 2017 Maria Izabela Ghergu era încă elevă la Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" din București. Ea a reușit deja să strângă numeroase premii la concursurile naționale și internaționale, printre care Premiul al III-lea la Concursul internațional de violoncel din Liezen, Austria.

Într-un program caleidoscop care a cuprins lucrări de Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Serghei Rachmaninov, Gabriel Faure, Karl Davidov, Gaspar Cassado și o lucrare românească de Constantin Dimitrescu, Maria Izabela Ghergu a reușit să arate virtuozitate, expresivitate și o coloristică timbrală deosebită. Izabela Ghergu consideră că relația ei cu violoncelul este ca o poveste de dragoste, care a început cu zece ani în urmă. "Este unul dintre talentele României autentice, sincere, firești, naturale." - spune despre ea violoncelistul Marin Cazacu - unul dintre profesorii săi.

Duminică, 30 septembrie, ora 13.00, vă invităm să ascultați recitalul de debut, în cadrul seratelor de marți, al violoncelistei Maria Izabela Ghergu alături de pianista Adela Lörincz.

Jeanine Costache