ACUM:
13.00
Un cuvânt - o idee muzicală (R)
Urmează: 13.30 Festivalul Internațional „George Enescu”
Apoi: 15.30 Despre muzică și viață cu ... dirijorul Cristian Mandeal (R)

Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Anna Netrebko la 'Concerte de cinci stele' - luni, 1 octombrie 2018, ora 15.30

Publicat: marți, 25 Septembrie 2018 , ora 12.42
Faimoasa soprană de origine rusă a fost solista concertului susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena în Grădinile Palatului Schönbrunn la 31 mai în acest an, sub bagheta lui Valery Gergiev

Supranumită "La splendida", Anna Netrebko a studiat la Sank-Petersburg, a debutat în 1994 la Teatrul Mariinski, urmând sfaturile dirijorului Valery Gergiev, primul său rol fiind Susanna din opera Nunta lui Figaro de Gioachino Rossini. În 2006, s-a mutat în Austria și a dobândit cetățenia austriacă. De atunci a trăit la Viena și a interpretat, pe întregul mapamond, rolurile feminine din cele mai cunoscute opere, dar s-a implicat și în proiecte umanitare cum ar fi "SOS Villages d'Enfants" prin care a ajutat copii orfani din Rusia sau a donat 15.000 de euro Operei din Donetsk, Ukraina, susținând că arta este deasupra tuturor animozităților dintre popoare.

Anna Netrebko a fost în primul rând apreciată pentru aparițiile sale din opere semnate de compozitori ruși. Încă de la începutul carierei a făcut senzație la San Francisco în Ludmila din opera Ruslan și Ludmila de Glinka, dar a abordat în egală măsură personajele feminine din operele Razboi și pace de Prokofiev sau Logodnica țarului de Nikolai Rimski-Korsakov. Ea este și o rafinată interpretă a melodiilor lui Mussorgski, Rahmaninov sau Rimski-Korsakov.

Rolurile din operele lui Verdi i-au adus titlul de "artista cea mai aclamată de public"; interpretează remarcabil, cu vocea sa încărcată de armonice și cu o cunoaștere perfectă a stilului, cele mai îndrăgite creații lirice de Mozart, Puccini, Donizetti, Bellini, Berlioz, Dvorak, Gounod, Massenet.

O veți putea asculta pe Anna Netrebko interpretând arii de Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Francesco Cilea, Giacomo Puccini sau Ruggero Leoncavallo, participă Orchestra Filarmonicii din Viena condusă de Valery Gergiev care a acompaniat-o pe soprana Anna Netrebko dar a încântat publicul prezent în Grădinile Palatului Schönbrunn din Viena și cu spumoase bijuterii sonore ca uverturile operelor Wilhelm Tell de Gioacchino Rossini sau Forța destinlui de Giusepe Verdi, dar și cu pagini dansante ca Dansul Napolitan de Ceaikovski sau valsul Sânge vienez de Johann Strauss.

Laura Ana Mânzat