ACUM:
13.00
Polifonii
Universal și românesc, creație și interpretare.
Urmează: 14.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.00 Concerte de 5 stele primite prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Orchestra Română de Tineret, dirijorul Cristian Mandeal și pianistul Mihai Ritivoiu

Publicat: luni, 6 August 2018 , ora 18.16

Orchestra Română de Tineret

Un proiect cutezător care a devenit o certitudine a calității artistice pe scenele din țară și străinătate.

Pregătire la înalt nivel de profesionalism dar și elan, dorință de a face muzică, bucuria de a cânta și voința de auto-depășire.

Răbdarea de a studia și de asculta, conștiința că poți și trebuie să progresezi în fiecare clipă, că este obligatoriu să îți asculți partenerii de scenă și să vrei mai mult , împreună cu ei.

Un colectiv în continuă transformare căci se întinerește în fiecare an... La început a fost curajul, ambiția și tenacitatea celor care au pornit să clădească acest "fenomen" al vieții muzicale românești. S-a agăugat munca și puterea de convingere, disciplina și rigoarea pregătirii, entuziasmul tinereții și dăruirea celor maturi care au construit acest ansamblu simfonic. Printre ctitorii săi, numele dirijorului Cristian Mandeal este adesea adus în prim plan; dacă repetițiile sale cu orchestra sunt o veritabilă școala pentru tinerii muzicieni, evoluțiile în fața publicului sunt ocazii de autentică vibrație artistică generând ropote de aplauze.

Timpul - prin succesele concertelor, prin realizările discografice, prin cartea de vizită internațională - a confirmat o nouă valoare a școlii muzicale românești. O pepinieră pentru viața artistică de tinută în plan internațional? Categoric!

O orchestră - interpret pe care merită să o urmărești de fiecare dată! Cu atât mai mult în opusuri monumentale care reprezintă o provocare pentru oricare colectiv simfonic, așa cum sunt simfoniile lui Dmitri Șostakovici sau în spectaculozitatea unor lucrări contemporane - așa cum se relevă frecvent scriitura componistică a lui Dan Dediu.

Prezența solistică a tânărului pianist Mihai Ritivoiu (laureat al unor importante premii internaționale) în Concertul nr.1 de Beethoven constituie un alt punct de atracție pentru melomanii bucureșteni dornici să păstreze contactul cu atmosfera evenimentelor muzicale LIVE.

Radio Romania Muzical vă oferă tuturor acest prilej prin transmisiunea directă a concertului susținut miercuri 8 august, de la ora 19,30: un program impresionant pe scena Ateneului Român in cadrul Festivalului "Vara magică", inclus în cadrul Stagiunii de vară a Uniunii Europene de Radio.

Anca Ioana Andriescu