Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

'Do Re Mi' cu și pentru copii - o ediție specială 1 iunie!

Publicat: joi, 31 Mai 2018 , ora 9.47

Domnul Do, cu pălărie, este alături de cei mai mici dintre ascultătorii Radio România Muzical de Ziua Copilului, 1 iunie, o sărbătoare atât pentru cei mici cât și pentru noi toți. Este ziua în care ne amintim să fim curioși, să ne bucurăm de lucrurile simple, să visăm cu ochii deschiși, să credem în povești și, ar fi adăugat Domnul Do, să ne minunăm de fiecare sunet din viața noastră. Pentru că un singur sunet poate deschide o întreagă lume: lumea muzicii.

Ce este muzica? Este chiar viața noastră "privită" cu urechilelarg deschise.

Cum ar suna o muzică a copilăriei? Plină de ritm, deculoare, de spontaneitate și de emoții pe care numai copiii, sau copiii din noi, reușesc să le trăiască.

Printre sunete de kalimba, glockenspiel, tamburine sau viori-Șeherezade, printre 'Jocuri de copii' de Bizet, serenade de Mozart și sonate de Corelli, Domnul Do reface traseul câtorva dinte cele mai îndrăgite călătorii în lumea muzicii clasice ascultate la rubrica 'DoReMi pentru copii' de la Radio România Muzical. Călătorii pentrucopiii, dar, în mod special astăzi, de 1 iunie, și desprecopii: îi vom cunoaște și pe câțiva foarte tineri muzicieni care au ales să-și dăruiască copilăria, muzicii. Copii care de multe ori au lăsat, poate, jucăriile deoparte și au ales în schimbun instrument muzical. Eva și Matei au ales pianul, Ștefan, vioara, Daria a ales harpa și Freja, violoncelul. Toți cinci vor reprezenta Radio România Muzical anul următor, la concursul 'Concertino Praga', una dintre cele mai importante competiții europene dedicate tinerilor până în 18 ani.

Poveștile lor despre copilărie se împletesc cu poveștile Domnului Do, cu pălărie într-o ediție specială 'Do Re Mi pentru copii' la Radio RomâniaMuzical: Vineri, 1 iunie de la ora 10,00 și în reluare de la ora 17.

La multi ani, copii! La multi ani, copilărie!

Ana Voinescu