Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Orchestra Filarmonicii Regale din Londra și dirijorul Rafael Payare - în transmisiune directă

Publicat: vineri, 23 Martie 2018 , ora 14.19

Marți, 27 martie, de la ora 21.30, aveți ocazia de a asculta în transmisiune directă la Radio România Muzical concertul Orchestrei Filarmonicii Regale din Londra la Royal Festival Hall. În program, Simfonia nr.35 Haffner de Wolfgang Amadeus Mozart, încadrată de două poeme simfonice semnate Richard Strauss: Don Juan și Don Quixote (solist violoncelistul Alban Gerhardt).

La pupitrul dirijoral se va afla venezueleanul Rafael Payare, care l-a înlocuit pe Charles Dutoit, retras recent din pozițiile de director artistic și dirijor principal al ansamblului londonez din cauza acuzațiilor de hărțuire care planează asupra lui. Cel care a preluat conducerea acestui concert, Rafael Payare, este un nume deja cunoscut ascultătorilor postului nostru de radio. S-a născut în 1980 și este unul dintre cei mai căutați tineri dirijori ai momentului. S-a format în programul El Sistema, la fel ca un alt mare dirijor al momentului, Gustavo Dudamel. Pe agenda din stagiunea curentă se numără pentru Payare debuturi cu Orchestra Simfonică din Pittsburgh, Capela de Stat din Dresda sau Deutsches Symphonie-Orchester Berlin. Din 2014, Rafael Payare este dirijor șef al Orchestrei Ulster din Belfast, ansamblu cu care a debutat în Festivalul londonez BBC Proms în 2016. Iar ca informație extramuzicală... dirijorul este soțul cunoscutei violonceliste Alisa Weilerstein, pe care ați avut deja ocazia să o ascultați în programele noastre.

Informațiile despre creațiile incluse în programul acestui concert al Orchestrei Filarmonicii Regale din Londra le păstrez pentru seara transmisiunii directe, invitându-vă pe frecvențele 97.6 și 104.8 fm sau online, pe site-ul nostru.


Andreea Chiselev