ACUM:
13.30
Festivalul Internațional „George Enescu”
Urmează: 15.30 Despre muzică și viață cu ... dirijorul Cristian Mandeal (R)
Apoi: 16.30 Festivalul Internațional „George Enescu”

Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Ziua Radio România Muzical - Ziua muzicii clasice la Librăriile Cărturești și Humanitas din întreaga țară

Publicat: luni, 19 Martie 2018 , ora 14.21


24 martie, ziua când Radio România Muzical, unicul post de radio românesc dedicat muzicii clasice, a emis pentru prima dată, este sărbătorită de Librăriile Cărturești și Humanitas. În toate librăriile Cărturești și Humanitas din toată țara, discurile cu muzică clasică vor avea în data de 24 martie o reducere de 15%. În 24 martie, Radio România Muzical va împlini 21 ani de existență; postul poate fi ascultat pe 97.6 și 104.8 FM sau pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Cristina Comandașu - redactor șef Radio România Muzical: "Mă bucur foarte mult și mulțumesc prietenilor noștri de la Librăriile Cărturești și Humanitas pentru deschiderea pe care au manifestat-o pentru această idee: ca ziua de naștere Radio România Muzical să devină Ziua muzicii clasice, cu reduceri pentru cei care doresc să-și achiziționeze discurile preferate, pe care le-au auzit, probabil, pentru prima dată, la postul nostru de radio. Actualitatea discografică este foarte importantă pentru Radio România Muzical, iar proiectul 'Discurile anului 2018" reunește în FM sau pe site-ul nostru, www.romania-muzical.ro, cele mai interesante dintre titlurile noi apărute la cele mai importante case de discuri. Sper ca Ziua Radio România Muzical - Ziua muzicii clasice să devină o tradiție în Librăriile Cărturești și Humanitas și poate, să reedităm această idee și în 1 octombrie, Ziua internațională a Muzicii, atunci când debutează o nouă ediție a proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică, unde librăriile Humanitas și Cărturești sunt de asemenea parteneri."

Ana Niculescu - PR Manager & Relații publice Librăriile Cărturești: "Librăriile Cărturești s-au alăturat cu entuziasm ideii de a avea o Zi a muzicii clasice; și dacă această zi a muzicii clasice coincide cu aniversarea Radio România Muzical, este cu atât semnificațiv. Cei care vin în mod obișnuit în librăriile noastre, știu că muzica clasică ocupă un loc important între CD-urile pe care cumpărătorii noștri le găsesc pe rafturi. Credem că muzica clasică este indispensabilă pentru o formare completă și, în același timp, poate fi cool, pentru alții, relaxant, să asculți Beethoven sau Mozart. Așa că vă așteptăm la Cărturești cu 15% reducere la muzica clasică, pe 24 martie."

Bogdan Baciu - coordonator Marketing și Vânzări Librăriile Humanitas: "​Așa cum avem în fiecare an o Zi a cărților, sărbătorită în toate Librăriile Humanitas, această zi de 24 martie își propune să accentueze importanța pe care o are muzica clasică pentru librarii noștri, dar și pentru cei care ne vizitează librăriile. Puteți descoperi atât în standul nostru permanent de la Ateneul Român cât și în Librăria Humanitas Kretzulescu, poate cea mai generoasă selecție de muzică clasică din România, reîmprospătată anual și recomandată de librari pasionați de muzica clasică pe CD. Fiecare librărie Humanitas are un raft muzică clasică, după spațiu și public, ce se îmbină cu celelalte genuri de muzică căutate de clienții noștri - rock, pop sau muzică tradițională, căutată în special de turiști. Reducerea de 15% poate fi momentul perfect pentru a face un cadou cuiva drag pasionat de muzică clasică, sau de ce nu, completarea propriei colecții cu un box audio mult visat. Recomandarea noastră pentru această zi este muzica clasică înregistrată de artiștii români la marile case de discuri din lume: Raluca Știrbăț, Alexandra Dariescu, Valentin Răduțiu, Remus Azoiței, Tiberiu Soare sau Horia Andreescu."