Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

De ziua Radio România Muzical, violonistul Alexandru Tomescu cântă la ParkLake Shopping Center din București, iar în Librăriile Cărturești și Humanitas este 'Ziua muzicii clasice'

Publicat: marți, 13 Martie 2018 , ora 15.04
În ziua în care Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat muzicii clasice, împlinește 21 ani de existență, violonistul Alexandru Tomescu va cânta la ParkLake Shopping Center din București, într-un eveniment din cadrul campaniei "Ascultă 5 minute de muzică clasică".

Pe scena de la parter, Main Square ParkLake Shopping Center (str. Liviu Rebreanu nr.4, sector 3), Alexandru Tomescu va interpreta câteva opusuri celebre, va interacționa cu publicul și va oferi autografe pe discurile sale, care pot fi achiziționate de la standul Cărturești aflat lângă scenă.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 24 martie, de la ora 18.00.

,,Este important să ne facem timp pentru cultură, întrucât cultura ne inspiră și ne aduce un strop de culoare în cotidian. Din acest motiv ne-am alăturat bucuroși campaniei organizate de Radio România Muzical. Vrem să oferim ocazia unui număr cât mai mare de oameni să descopere magia muzicii clasice", au declarat reprezentanții ParkLake Shopping Center.

Alexandru Tomescu, celebrul violonist, recunoscut și pentru implicarea sa în proiecte nonconformiste de promovare a muzicii culte, este din martie 2018 ambasador al proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică", organizat de Radio România Muzical. Campania aduce înregistrări cu muzică clasică în marile centre comerciale, sedii de firmă, muzee, etc. din întreaga țară, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie. Programul se derulează și în școlile din România, oferind copiilor înregistrări de referință însoțite de explicații pe înțelesul lor.

Alexandru Tomescu: "Mă bucur foarte mult să particip, în calitate de ambasador al campaniei "Ascultă 5 minute de muzică clasică", la acest prim eveniment, la ParkLake Shopping Center. Vom arăta o dată în plus că muzica clasică este la ea acasă în orice loc unde sunt oameni cu inimile și sufletele deschise la frumos."

Ziua Radio România Muzical este sărbătorită și în toate librăriile Cărturești și Humanitas din întreaga țară: 24 martie este Ziua muzicii clasice, cu reduceri de 15% la toate discurile cu muzică clasică.

"Librăriile Cărturești s-au alăturat cu entuziasm ideii de a avea o Zi a muzicii clasice; și dacă această zi a muzicii clasice coincide cu aniversarea Radio România Muzical, este cu atât semnificațiv. Cei care vin în mod obișnuit în librăriile noastre, știu că muzica clasică ocupă un loc important între CD-urile pe care cumpărătorii noștri le găsesc pe rafturi. Credem că muzica clasică este indispensabilă pentru o formare completă și, în același timp, poate fi cool, pentru alții, relaxant, să asculți Beethoven sau Mozart. Așa că vă așteptăm la Cărturești cu 15% reducere la muzica clasică, pe 24 martie." - Ana Niculescu, PR Manager & Relații publice Librăriile Cărturești.

"Așa cum avem în fiecare an o Zi a cărților, sărbătorită în toate Librăriile Humanitas, această zi de 24 martie își propune să accentueze importanța pe care o are muzica clasică pentru librarii noștri, dar și pentru cei care ne vizitează librăriile. Puteți descoperi atât în standul nostru permanent de la Ateneul Român cât și în Librăria Humanitas Kretzulescu, poate cea mai generoasă selecție de muzică clasică din România, reîmprospătată anual și recomandată de librari pasionați de muzica clasică pe CD. Fiecare librărie Humanitas are un raft muzică clasică, după spațiu și public, ce se îmbină cu celelalte genuri de muzică căutate de clienții noștri - rock, pop sau muzică tradițională, căutată în special de turiști. Reducerea de 15% poate fi momentul perfect pentru a face un cadou cuiva drag pasionat de muzică clasică, sau de ce nu, completarea propriei colecții cu un box audio mult visat. Recomandarea noastră pentru această zi este muzica clasică înregistrată de artiștii români la marile case de discuri din lume: Raluca Știrbăț, Alexandra Dariescu, Valentin Răduțiu, Remus Azoiței, Tiberiu Soare sau Horia Andreescu." - Bogdan Baciu - coordonator Marketing și Vânzări Librăriile Humanitas.

Radio România Muzical a emis pentru prima dată în 24 martie 1997. Sub deviza "Muzică clasică pentru toți", postul poate fi ascultat 24 ore din 24, pe frecvențele 97.6 și 104.8 FM, live online la www.romania-muzical.ro sau pe aplicațiile din Appstore și Google Play.