Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Concertele Radio România Muzical... de Crăciun

Publicat: vineri, 22 Decembrie 2017 , ora 11.20

O călătorie în jurul globului cu colinde și cântece tradiționale de Crăciun pare să fi fost motoul concertelor dedicate anul acesta Sărbătorii Nașterii lui Isus Hristos. Sezonul colindelor a fost deschis de Corul de Copii Radio dirijat de Voicu Popescu. "Noi umblăm să colindăm" s-a intitulat călătoria magică în jurul lumii într-un concert desfășurat în 9 decembrie 2017 la Sala Radio. A urmat tradiționalul, deja, concert "Iarnă magică", ediția cu numărul nouă desfășurându-se în 17 decembrie sub cupola Ateneului Român. Tot sub cupola Ateneului Român, în 20 decembrie, Camerata Regală condusă de Constantin Grigore a oferit melomanilor un concert extraordinar de Crăciun cu invitați speciali: cântăreața de jazz Irina Sârbu și Corul de Copii Radio.

Într-o perioadă în care România a pierdul ultimul monarh, toate concertele au avut momente dedicate memoriei Regelui Mihai I al României.

Iată, trei evenimente înregistrate de Radio România Muzical, la care am adăugat o seară de excepție - cea de 10 decembrie 2016 - din seria concertelor Iarnă Magică. Sunt propunerile Concertelor Radio România Muzical în zilele dedicate nașterii Domnului Isus Hristos.

25-26 decembrie, Concertele Radio România Muzical, ora.10.00

Jeanine Costache