Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Deschiderea Festivalului BBC Proms, în direct la Radio România Muzical

Publicat: luni, 10 Iulie 2017 , ora 13.24

BBC Proms - un Festival aflat în topul absolut al evenimentelor de muzică clasică din lume se desfășoară în acest an în perioada 14 iulie - 9 septembrie. Așa cum v-ați obișnuit deja, la Radio România Muzical aveți ocazia de a experimenta sonor atmosfera specială de la Royal Albert Hall printr-o serie de transmisiuni directe. Este vorba despre nu mai puțin de 11 concerte, primul dintre ele fiind chiar deschiderea festivalului - vineri, 14 iulie, de la ora 21.30.

Programul condus de Edward Gardner va marca aniversarea a 70 de ani de viață ai celebrului compozitorul american John Adams, prin lucrarea sa Harmonium pentru cor și orchestră, scrisă la începutul anilor '80 și considerată o creație cheie a perioadei în care compozitorul a abordat stilul minimalist. Aceasta va fi interpretată la finalul serii, cu participarea Corului și Orchestrei BBC și a Corului de Tineret BBC Proms. Prima creație din program va fi o premieră mondială - St John's Dance din creația compozitorului contemporan britanic Tom Coult, scrisă la solicitarea BBC, iar momentul solistic al serii îi va reveni apreciatului pianist Igor Levit, care va interpreta Concertul nr.3 în do minor de Ludwig van Beethoven.

Nu ratați așadar Festivalul BBC Proms - ediția a 123-a - în direct la Radio România Muzical, începând de vineri, 14 iulie.

Iar până atunci, vă invit să vă delectați prin câteva secvențe din finalul ediției BBC Proms de anul trecut:  


Andreea Kiseleff