Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Ceaikovski și Rahmaninov pe scena Filarmonicii din Köln, vineri 31 martie, ora 21.00

Publicat: luni, 27 Martie 2017 , ora 16.29

Leonard Slatkin, director muzical al Orchestrei Filarmonicii din Detroit, dar și al Orchestrei Naționale din Lyon, va conduce Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Köln în concertul pe care acest ansamblu istoric, fondat în 1947, îl va susține pe scena Filarmonicii din Köln, vineri, 31 martie și pe care Postul Radio România Muzical îl va transmite în direct.

Cele peste 100 de înregistrări realizate de-a lungul vieții de Leonard Slatkin, acum în vârstă de 73 de ani, au generat 64 de nominalizări la premiul Gammy și 7 decernări. El este totodată deținător al "Medaliei Naționale a Artelor" și "Cavaler al Legiunii Franceze de Onoare" dar a primit și "Bagheta de Aur a Orchestrelor Americane" și este recunoscut pentru faptul că a condus toate orchestrele de vârf ale lumii.

Leonard Slatkin ne propune pentru concertul serii de vineri, 31 martie, un program integral rus, cu două lucrări de Piotr Ilici Ceaikovski, "Capriciul italian" op.45 și Fantezia simfonică " Francesca da Rimini" și două bine-cunoscute creații de Serghei Rahmaninov, Rapsodia pe o temă de Paganini op. 43, solist va fi pianistul Kirill Gerstein, apoi poemul simfonic "Insula Morților" op.29.

Vineri, 31 martie 2017, de la ora 21.00, la "Scena europeană".

Laura Ana Mânzat