Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Interviurile Radio România Muzical cu violonistul Ștefan Tarara

Publicat: miercuri, 14 Septembrie 2016 , ora 14.52

Îmi doream demult să-l cunosc mai bine pe violonistul german de origine română Ștefan Tarara, cel care în 2014 a câștigat premiul I la Concursul Internațional George Enescu.

Prilejul cu care ne întâlnim este dublu: în 18 septembrie, Ștefan Tarara este protagonistul unui recital pe care susține în cadrul Concursului Enescu din 2016, o confirmare a valorilor puse în circuitul internațional de această competiție prestigioasă. Vom vorbi și despre noul disc semnat de Ștefan Tarara, Childhood Impressions, pe care regăsim exclusiv muzica lui George Enescu - primele două sonate pentru vioară și pian, alături de Suita Impresii din copilărie, înregistrări realizate de soția sa, la fel de talentata pianistă Evelin Vakova Tarara. Discul a apărut în 24 iunie 2016 și este inclus și în campania Radio România Muzical Votează discul de muzică clasică al anului 2016.

 De fapt, Childhood Impressions este al doilea disc semnat de Ștefan Tarara, participant la concursul pentru discul de muzică clasică al anului 2016 în România și al doilea cu muzică de Enescu: primul, The Sounds of 20th, a apărut în iulie 2015 și include Sonata a III-a în caracter popular românesc de George Enescu.

Live la radio, live audio, dar și video pe site-ul Radio România Muzical, vă invit să-l cunoaștem mai bine pe Ștefan Tarara luni, 19 septembrie, între orele 17.05-18.00. 

Cristina Comandașu