Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

La multi ani, maestre Cristian Brâncuși!

Publicat: luni, 8 August 2016 , ora 13.49

O activitate de peste 25 de ani la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, o permanentă preocupare pentru sprijinirea tinerilor muzicieni și o frumoasă deschidere către interpretarea muzicii noi … sunt trei dintre coordonatele care îl individualizează în peisajul muzical contemporan pe dirijorul Cristian Brâncuși. La cei 65 de ani pe care îi aniversează pe 9 august 2016 a adunat o sumedenie de înregistrări în fonoteca Radioului, a televiziunii, a casei Electrecord, dar și mii de spectatori, care au asistat de-a lungul timpului la concertele sale simfonice, la spectacolele de opera, în România, dar și în alte țări din Europa și America.

Deși ultimele decenii l-au impus memoriei noastre pe maestrul aniversat drept șef al Orchestrei de Cameră Radio, nu trebuie uitată și colaborarea pe care Cristian Brâncuși a avut-o, între anii 1977-1983 cu Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești, din poziția de dirijor permanent al ansamblului simfonic.

Domnia sa este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România - statut pe care l-a primit datorită lucrărilor camerale, simfonice si vocal - simfonice pe care le-a semnat. Cu atât mai mult este de înțeles apetitul pe care îl are pentru prezentarea unor prime audiții ale colegilor compozitori, fie în concertele de stagiune, fie în festivaluri ca "Săptămâna Internațională a Muzicii noi" sau Worldmusic Days. Din repertoriul său extrem de variat, la Arpeggio, pe 9 august, în rubrica Interpretul zilei, vom asculta înregistrări cu lucrări de Bedrich Smetana și Wolfgang Amadeus Mozart.
Monica Isăcescu