Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

BBC Proms – un concert comentat live de la “Royal Albert Hall”, joi 28 iulie, ora 21.30

Publicat: marți, 26 Iulie 2016 , ora 13.05

În celebra sală circulară din inima exclusivistului cartier londonez Kensington – ”Royal Albert Hall” – continuă Festivalul BBC Proms, chiar dacă în aceste zile, la Radio România Muzical am optat pentru a vă oferi live momentele de referință ale unui alt maraton estival desfășurat în Germania, la Bayreuth – Festivalul Richard Wagner.

Joi seara, însă, pe 28 iulie, de la ora 21.30, ne vom întoarce la Londra, pentru a urmări în transmisiune directă concertul susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Stuttgart, condusă de cel care i-a fost dirijor principal până în 2011 – Sir Roger Norrington. Solistul serii va fi americanul Robert Levin, pianist, dar și muzicolog și pedagog respectat, care își desfășoară activitatea didactică la celebra universitate Harvard.

Un concert pe care îl voi comenta chiar din micul studio amenajat într-una din lojile de la Royal Albert Hall, unde, la invitația colegilor de la BBC3, mă voi afla, alături de comentatorul britanic, dar și de cel al Radiodifuziunii din Stuttgart.

Prilejul este unul special pentru că acesta va fi ultimul concert susținut de Orchestra Radiodifuziunii SWR din Stuttgart, în actuala formulă. O orchestră din a cărei istorie de 70 de ani a făcut parte maestrul Sergiu Celibidache, cel care, practic, a ridicat acest ansamblu la nivelul celor mai bune ale Europei, impunându-și stilul, rigoarea și originalitatea creatoare asupra orchestrei care, din luna septembrie, va fuziona cu orchestra din Baden-Baden și Freiburg.

Vă invit, de aceea, joi, 28 iulie, de la ora 21.30, la BBC Proms pentru un program Berlioz, Beethoven, Brahms.

Liliana Staicu