Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Concert de prânz la Hamburg - Scena europeană, 29 mai

Publicat: miercuri, 18 Mai 2016 , ora 15.54

Orchestra "Elbphilharmonie" susține sute de concerte de succes la Laeiszhalle din Hamburg în calitate de ansamblu în rezidență al Radiodifuziunii Germaniei de Nord. Duminică 29 mai, va evolua sub bagheta dirijorului de origine poloneză Michal Nesterowicz pe care presa îl consideră capabil de "lirism, violență și ironie în același timp, de înflăcărare și pasiune tinerească". Michal Nesterowicz se află din 2015 la pupitrul Orchestrei Simfonice din Basel, dar în ultimul an el a condus și Orchestra Filarmonicii din München, Orchestra Simfonică BBC, Orchestra Filarmonicii din Luxemburg și alte ansambluri europene importante.

Concertul Orchestrei "Elbphilharmonie" se va desfășura la Laeiszhalle, o emblemă a spiritului arhitectonic german, situată în piața "Johannes Brahms" din Hamburg, construită la începutul secolului 20 de Martin Haller, cu o capacitate de aproximativ 2000 de locuri.

În arhivele acestei faimoase "Săli de Muzică" așa cum se numea inițial, dar și în memoria publicului, au rămas concertele susținute de Vladimir Horowitz în 1926, de Yehudi Menuhin la vârsta de doar 12 ani, apariția plină de grație a Mariei Callas în 1959 dar și prezența unor mari compozitori ca Richard Strauss, Serghei Prokofiev, Igor Stravinski sau Paul Hindemith.

Duminică 29 mai, de la ora 12,00 la Scena europeană veți putea urmări în transmisiune directă Concertul op. 16 în la minor pentru pian și orchestră de Edvard Grieg, cu solistul Nikolai Tokarev și Simfonia a-5-a op.100 în Si bemol major de Serghei Prokofiev, două lucrări din marele repertoriu, propuse de dirijorul Michal Nesterowicz pentru concertul susținut de Orchestra "Elbphilharmonie" la "Laeiszhalle" din Hamburg.

Laura Ana Mânzat