Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Marea soprană Nelly Miricioiu, la Seara de operă

Publicat: marți, 29 Martie 2016 , ora 19.00

Este… una dintre sopranele contemporane care au dus mai departe faima internațională a Școlii noastre de Canto, dar care ne-a rămas, poate, cea mai străină și îndepărtată. O purtătoare glorioasă de nume românesc, Miricioiu, - peste tot în lume! - și de prenume legendar, Nelly, - după Nellie Melba ! - despre care, deși a revenit cu inima deschisă, de câteva ori în țară , continuăm să știm încă puține ….

Este …o interpretă - de referință în lume, pentru marile roluri ale repertoriului liric (Lucia di Lammermoor, Mimi, Manon Lescaut sau Floria Tosca) și a rămas, memorabilă, în partituri de « Opera Rara » semnate de Rossini, Donizetti, Pacini sau Mercadante. O artistă care mai poartă însă în suflet - pe bună dreptate! - tristețea de a nu-și fi recuperat încă publicul și scena din țara natală, pierdute în urmă cu 35 de ani și totuși, una dintre acei puțini care vorbesc cu multă considerație despre România și colegii săi de generație…

Este un om care a dobândit succesul, numai prin muncă și talent, cu opinii și considerații muzicale clare, care vorbește despre cariera sa fără nostalgii sau complexe.

Și, nu în ultimul rând, a fost artista cu care am înregistrat primul meu interviu în radio: în 1994 sau 95, prin telefon, peste ocean (Nelly Miricioiu aflându-se în acel moment la Washington), plină de emoție; o emoție pe care o resimt la aceeași intensitate, și acum, când știu că urmează să vină în studioul Serii de operă, ÎN DIRECT !…

Nelly Miricioiu la Seara de operă, în direct la Radio România Muzical, în direct pe audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro,  marți, 29 martie, de la ora 19.00.

Luminița Arvunescu