Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Sărbătoare la Concertele Radio România Muzical

Publicat: marți, 22 Decembrie 2015 , ora 21.17

Printre programele pregătite pentru dumneavoastră la granița dintre ani se numără cinci ediții speciale ale emisiunii Concertele Radio România Muzical, în care vă propunem, de la ora 10.00, între 28 decembrie și 1 ianuarie, 10 înregistrări ale unor intens aplaudate evenimente muzicale ale anului care tocmai se încheie.

Unul dintre ele a fost organizat chiar de Radio România Muzical! Este vorba despre recitalul susținut, în 18 mai, de pianista Alina Azario - Interpreta Discului de muzică clasică al anului 2015- la Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni. Îl veți asculta în prima parte a concertelor din 29 decembrie.

Orchestra Română de Tineret se află în prim planul edițiilor de marți 29 decembrie și miercuri 30 decembrie. Sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, ansamblul a avut-o invitată pe pianista bulgară Plamena Mangova în 21 martie și a oferit melomanilor un program plin de culoare și energie în Concertul "Iarnă magică"din 13 decembrie 2014.

Ambele concerte au fost derulate sub cupola Ateneului Român, gazdă și pentru concertele Cameratei Regale. Aceasta va fi în prim planul ediției din 28 decembrie cu un program de colinde naționale și internaționale în orchestrația lui Dan Dediu prezentat în Concertul tradițional de Crăciun din 19 decembrie 2015 și Concertul de deschidere al Stagiunii Regale la Ateneul Român din 10 noiembrie ce l-a avut cap de afiș pe tenorul Teodor Ilincăi.

Sub semnul "Regalității" stă și Concertul Regal în beneficiul programului "Tinere Talente" la Ateneul Român, un concert susținut de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, tenorul Teodor Ilincăi fiind, și de această dată, cap de afiș. Îl veți asculta în prima parte a ediției din 30 decembrie.

Sala Mare a Ateneului Român a fost gazdă și pentru "orchestra casei" - Orchestra Filarmonicii "George Enescu", care, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, a propus, în 12 decembrie 2015, o călătorie sub genericul "Muzica lumii în filme celebre". Este programat în prima zi a anului 2016.

Inedite au fost și concertele de la Sala Radio: recitalul din 24 iunie susținut de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și pianistul Horia Mihail în cadrul Turneului Național "Flautul fermecat" și Ultra High Flamenco din 4 iunie - concerte programate în ultima zi a anului 2015. Studioul "Mihail Jora" a fost gazdă și petru spectacolul Dorantes - Interaccion Jazz Flamenco din 24 octombrie pe care-l veți asculta în 1 inauarie 2016.

Petreceți, așadar, dimineți plăcute ascultând Concertele Radio România Muzical, de luni - 28 decembrie 2015 până vineri - 1 ianuarie 2016, începând cu ora 10.00!

Jeanine Costache