Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Bernard Haitink la pupitrul Orchestrei Simfonice din Londra, în direct de la Barbican Hall!

Publicat: vineri, 18 Septembrie 2015 , ora 12.09

După trei săptămâni pline de evenimente muzicale programate pe agenda Festivalul Enescu, în care mari orchestre, dirijori și soliști au evoluat pe scenele din București, multe dintre ele prezentate în transmisiune directă de postul nostru de radio, este timpul să repornim călătoriile noastre muzicale europene.

Miercuri, 23 septembrie, de la ora 21,30, vă invit la Barbican Hall din Londra, pentru a asculta în transmisiune directă concertul susținut de Orchestra Simfonică din Londra sub bagheta maestrului Bernard Haitink.

Solistă va fi pianista Imogen Cooper, într-un program care alătură Concertul nr.1 în Do major de Beethoven unor opusuri de Purcell și Brahms. Este vorba despre "Muzică funebră pentru Regina Maria" din creația compozitorului englez, într-un aranjament pentru orchestra modernă de Steven Stucky și de Simfonia I în do minor, semnată de creatorul german Johannes Brahms.

Dirijorul a cărui carieră se desfășoară deja de șapte decenii, Bernard Haitink, are o legătură profesională îndelungată cu Orchestra Simfonică din Londra, pe care o conduce în mod regulat la Barbican Hall, dar și în turnee și pe numeroase înregistrări apreciate în egală măsură de critica muzicală și de public. După o serie de trei concerte care deschid noua stagiune, ansamblul va porni într-un turneu în Japonia, alături de Bernard Haitink și de solista engleză Imogen Cooper - apreciată la nivel international pentru interpretarea repertoriului muzicii clasice. "Ascultați-o și întrebați-vă apoi ce pianiști mai buni există în țara asta, sau oriunde altundeva", scria publicația Daily Telegraph.

Un concert de neratat miercuri, 23 septembrie, de la ora 21,30, în transmisiune directă de la Londra!

Andreea Chiselev