Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Anne Sophie Mutter în prim-plan la 'Arpeggio', 20-22 iulie 2015

Publicat: joi, 16 Iulie 2015 , ora 11.55

Este una dintre cele mai titrate interprete ale momentului și va veni pentru prima dată la București pentru a concerta, miercuri 9 septembrie, împreună cu ansamblul său - Mutter's Virtuosi.


Este vorba, bineînțeles, despre Anne Sophie Mutter, muziciana cu o carieră de peste 30 de ani, începută la vârsta de 13 ani, când a fost descoperită și propulsată pe scenă de Herbert von Karajan, cel care o considera, de altfel, cel mai mare talent muzical după tânărul Menuhin.

La 14 ani a apărut ca solistă în cadrul Festivalului de la Salzburg, cucerind pretențiosul public austriac, iar în 1980 a debutat pe tărâm american, alături de Filarmonica din New York, sub bagheta lui Zubin Mehta.

Treptat, prin înregistrările sale care acoperă un repertoriu vast, din care nu lipsesc creațiile contemporane, a cucerit toate distincțiile discografice posibile.

Mai multe însă, despre Anne Sophie Mutter, în cele trei ediții ale rubricii "Interpreții Festivalului Enescu 2015", din cadrul emisiunii "Arpeggio". Între 20 și 22 iulie, de la ora 10.30 și în reluare de la ora 17.05, cu Ioana Marghita.

Liliana Staicu