Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Transmisiune directă a concertului Filarmonicii din Berlin la Waldbühne

Publicat: luni, 22 Iunie 2015 , ora 14.30
Pentru capitala germană sfârșitul lunii iunie este, anual, moment de sărbătoare muzicală: Orchestra Filarmonicii din Berlin oferă ultimul concert din stagiunea sa sub cerul liber, pe scena de la Waldbühne, în fața a 20.000 de melomani.

Programul de anul acesta este cât se poate de lejer și atrăgător: artiștii vor cânta muzică de film, un gen ce nu se regăsește pe afișele Filarmonicii berlineze de obicei. Deschiderea serii se va face cu piesa 20th Century Fox Fanfare, scrisă de Alfred Newman, compozitorul recompensat cu numeroase premii Oscar și considerat unul dintre cei mai buni artiști din America. Nu mai puțin cunoscut este Miklós Rózsa - el este cel care a compus muzica pentru Ben Hur, ce include celebra cursă de care. Nu va lipsi suspansul, prezent atât de rafinat în piesele lui Bernard Herrmann, devenit faimos datorită colaborării sale cu Afred Hitchcock (în filme ca The Trouble with Harry, Vertigo, Marnie, Psycho).

Anul acesta la pupitrul dirijoral al concertului de la Waldbühne se va afla chiar Sir Simon Rattle, directorul artistic al Filarmonicii din Berlin. Iar solistul serii va fi Lang Lang, care a ales să cânte o partitură strălucitoare: Concertul în la minor de Edvard Grieg, comparat de Liszt cu o băutură amețitoare.

Lista cu celebrități invitate la Waldbühne (fizic sau prin muzică) nu se oprește aici - personajele din Harry Potter, Robin Hood, Tom and Jerry și multe altele vor prinde viață sonor, într-o interpretare ce va fi, cu siguranță, remarcabilă.

Hollywood-ul vine, deci, la Berlin, pentru o seară - ne auzim duminică, în 28 iunie 2015, de la ora 21.15, la Radio România Muzical, în cadrul unei noi transmisiuni directe prezentate sub genericul Scena europeană. Comentează Irina Cristina Vasilescu.

Irina Cristina Vasilescu